Ravottia

Lekker ravotten

In augustus 2009 namen Capelse schoolkinderen het trekpontje in het Schollebos in gebruik.

Het trekpontje is onderdeel van het avonturenspeelbos Ravottia in het Schollebos. Dit speelbos werd in verschillende stadia opgeleverd. Samen met het trekpontje zijn een totempaal en een kabelbaan opgeleverd. Ook is er gelegenheid om te picknicken.

De speelplek is bestemd voor kinderen van 4 tot 12 jaar (onder toezicht).

Ravottia-3
Ravottia-4
Ravottia-5

Thema gebieden

5 keer zoveel pret!

De Verlaten Nederzetting

De verlaten nederzetting wordt gevormd door een tweetal klimklautertorens welke met elkaar zijn verbonden tot een poort, waarin kinderen kunnen klimmen en klauteren.

Het Grote Verhalenbos

Het Grote Verhalenbos bevat een open plek rond een oude "heksenboom", een afgeschermd huttendorp, het lianen slingeren en de vogelnestjes-kijkroute.

Het Dotterveld

"Het Dotterveld" is een nat grasland waarop in het voorjaar de dotterbloemen en pinksterbloemen bloeien. In dit gebied werd een educatie-poel gemaakt met een pad er doorheen.

Het Elzenbroek

In "Het Elzenbroek" werd een doolhof aangelegd van elzenhagen. Deze worden gevlochten tot wanden en tot tunnels. De oude knotwilgen werden met enkele rijen uitgebreid waarbinnen een klimwand van stapelhout wordt gemaakt. Deze wand vormt ook een trap waarmee men boven de knotwilgen kan komen en via een loopplank naar het bos kan gaan.

Het Griend

"Het Griend" bestaat uit het verlaagde terrein, ontdaan van de oude funderingspalen van de voormalig schaatsbaan, waar een nieuw griend werd aangelegd (knotwilgen ter hoogte van de grond). Hier doorheen loopt een knuppelpad met hindernissen en een bijzondere schuilplaats boven op 4 oude betonpalen.

Bel om te reserveren!
Wij zijn vrijdag 17 en zaterdag 18 november gesloten vanwege een bedrijfsuitje. Bedankt voor uw begrip!